2022-03-03 10:11:25• hírek • Szatmár.ro

Jövő keddig tart nyitva a Márciuskavásár a régi központban

Február 24-én, Jégtörő Mátyás napján nyitottak a standok az idei szatmárnémeti Márciuskavásáron, azóta sokan megfordultak a központi park sétányain felállított házikóknál. Idén egészen március 8-ig lesznek kinn az árusok, a szervezők úgy döntöttek, a közelgő nemzetközi nőnap is legyen része az idei vásári programnak.  

Bár a kinn álldogáló árusok az előző évek tapasztalataiból kiindulva úgy látják, az igazi érdeklődés március 1-jéig szokott tartani, ilyenkor már elég nagy a pangás, de így is lehetőség van a közelgő nőnap alkalmából valami apróságot vásárolni a család hölgytagjainak.

Érződik az ukrajnai helyzet is – mondják az árusok. Nezezon Enikő, az Aranykapu Kulturális Egyesület elnöke, kézműves úgy látja, a határ közelsége és az emberek aggodalma megérződik az idei vásári hangulaton is. „Idén kicsit nehezebben indult be a vásár, nagyon érződik az ukrajnai háború kiváltotta hangulat az embereken, de érthető is, közel van a határ, sokan aggódnak” – magyarázta.

Ennek ellenére március 1-jéhez közeledve beindult a nyüzsgés, sokan kilátogattak a központi parkba, többek pedig visszatérő vásárlóként érkeztek egy-egy standhoz. „Azt tapasztaljuk, hogy az évek során kialakult egy vásárlói kör, akik minden évben ugyanahhoz a kézműveshez vagy termelőhöz térnek vissza és vásárolnak márciuskát, vagy éppen amit kiszemelnek maguknak. Érződik a kialakult bizalom és a ragaszkodás egy-egy kollégához, és az általa kínált termékhez, ez jól eső érzés mindig, mindannyiunk számára” – tette hozzá Nezezon Enikő.

Hallani az ukrán szót is, érződik a háború elől menekülő személyek jelenléte a városban, de az árusok egymás közt is napi szinten megvitatják a legfrissebb híreket, értesüléseket.

A vásári kínálat idén is színes, textíliák, porcelángyurma ékszerek, festett üvegek, bőrtermékek, gyöngyfűzött holmik, és megannyi, helyi termelő által készített, Szatmári Termék védjegyes portéka várja az érdeklődőket.

A Márciuskavásár minden nap 10.00 és 18.00 óra között várja ez érdeklődőket a helyi műhelyekben készült kézműves termékekkel és egyéb, alkalomhoz illő ajándékkal.

A rendezvény szervezői a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel és a Szatmárért Egyesülettel együttműködve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: